Tipuri de Sticla

Sticla Float

Geamul float este fabricat prin flotarea unei benzi continue de sticla pe o baie metalica (prin tehnologia „float”). Este fabricat din sticla calcosodica, de inalta calitate, avand fete plan paralele, suprafata naturala si transparenta nedistorsionata.

Sticla Low-E

Sticla low-e se refera la sticla cu emisivitate redusa. Este proiectata sa reflecte caldura inapoi in cladire pentru a imbunatati coeficientul de transfer termic Uf.  Sticla Low-E este neutra in aparenta asa ca se poate folosi atat pentru cladiri rezidentiale cat si pentru cele comerciale.
Sticla low-e se obtine printrun procedeu numit pulverizare magnetronica, cand se aplica pe una din suprafete un amestec de metale invizibile.

Sticla Reflexiva

Este geamul monolitic reflectorizant, parasolar cu o pelicula de oxizi metalici, depusa prin procedeul pirolitic. Pelicula se depune pe sticla clara sau colorata in masa, aceasta fiind foarte rezistenta, indeosebi la conditiile extreme de mediu. Orientarea peliculei influenteaza valoarea reflexiei, precum si nuanta definitiva a culorii geamului. Geamul reflectorizant se fabrica in doua variante:
a) clasic cu reflexii argintii si cu o nuanta fina de chihlimbar in culorile: clar, bronz, gri, verde si albastru inchis.
b) supersilver cu stralucire albastra-argintie in culorile clara, gri, verde si albastru inchis.
Acest tip de geam se poate securiza, curba si utiliza pentru geamuri izolante duble.

Sticla Control Solar

Imbina avantajele unei sticle SuperLowE cu cele ale unei sticle reflexive: vara ofera o protectie solara ridicata reducand efectul de sera in interiorul locuintei, in timp ce iarna isi pastreaza calitatile de izolatie termica, In plus, aceasta sticla are proprietati de transmisie luminoasa ridicate comparativ cu toate tipurile de sticla reflexive

Sticla Laminata (antiefractie)

Este formata din doua sau mai multe foi de sticla lipite printr-un strat de rasina transparenta. Avantajele acestor tipuri de sticla sunt: cresterea gradului de siguranta contra efractiei, izolatie fonica superioara, reducerea riscului de accidente (nu permite desprinderea cioburilor in cazul spargerii) In plus aceasta sticla ofera cea mai buna izolatie fonica comparativ cu celelalte tipuri de sticla.

Modele Sticla Mat

Tipuri de sticla